Coronavirus – Covid 19

På grund af stigende mængde af coronainficerede har jeg midlertidigt lukket for åben konsultation alle dage. Kontakt klinikken i telefontiden, pr mail eller SMS. Som noget nyt er der mulighed for videokonsultation pr 13/3, da jeg ikke må se hovedparten af mine patienter pga smitterisiko.  For forholdsregler ved coronavirus se https://www.sst.dk/da/viden/smitsomme-sygdomme/smitsomme-sygdomme-a-aa/coronavirus/spoergsmaal-og-svar.

Nyhed: pr 27/3-20 tilbydes videokonsultation via den app, der hedder min læge (grøn) . Man vil ved anmodning, når videokonsultationer er åbne, komme i kø. Det er nyt så hav tålmodighed :-)

Videokonsultationer er åbne for kø mellem kl ca 10 (måske før) -11. De indgår i stedet for åben konsultation. Man kan også bestille tid til en videokonsultation før eller senere på dagen.

 

20-03-2020: Stor forvirring omkring test af sundhedspersonale. Men seneste udmelding pr d.d. er: Raske personer tilbydes generelt IKKE test for COVID-19, incl personaler. Medarbejdere beskæftiget i sundhedsvæsen m.v. OG har symptomer, der giver mistanke om COVID-19, kan telefonisk henvises til en COVID vurderingsenhed mht klinisk vurdering og evt test. Medarbejdere kan efter 48 timeres symptomfrihed igen møde på arbejde. Personer, der varetaget kritiske funktioner, kan møde på arbejde efter en negativ test for COVID 19 trods lette øvre luftvejssymptomer.

 

15-03-2020: “KONTAKT LÆGE: Mandag-fredag 8-16 mig/fredagsvagten, øvrige tid: 1813

Kære Patienter, Om vi får italienske tilstande eller om vores lille andedam formår at isolere og hindre virussen i at brede sig til kaotiske tilstande afhænger lige nu dels af jer dels af de praktiserende læger landet over. Vi er nødt til at visitere hårdt, I er nødt til at udvise samfundssind og undgå at smitte andre – især kassedamen/manden ;-), Sygeplejerskerne og lægerne :-)

Dermed være ikke sagt, at I ikke kan kontakte mig. MEN ved stort set alle tilstande- check temperaturen inden kontakt! Selv ved en brækket fod ønsker sygehuset at tage højde for covid-smitte.

Hvordan kommer vi ellers i kontakt, når vi helst ikke må ses:

I kan som vanligt maile, ringe til min telefonsvarer og lægge besked og sende sms. Videokonsultation kan foretages nemt via min læge app´en . Man kommer dermed i kø. Vil typisk være åben om morgenen/formiddagen. For facetime og WhatsApp kræver det en tid dertil så kontakt mig jvnf. ovenstående før kl 7.30 samme dag, hvor I ønsker videosamtale. Så får I tid. Mailer I, så husk mobiltelefonnummer i mailen. På jeres side, sørg for rolige diskrete forhold. Ikke 10 børn om benene eller i et S-tog ;-)

Visse dage er der ikke særligt travlt – så tager jeg hjem, men kan fortsat kontaktes på sms telefonen/akuttelefonen, eller læg besked på telefonsvareren 44986856 til aflytning dagen efter.

Jeg kan stadig se akutte tilstande som suturfjernelser, brækkede ting og sager og mistanke om alvorligere ting. Der prioriteres børnevaccinationer – især 3 mdr og 5 mdr, samt 5 ugers undersøgelse.

Men som udgangspunkt brug elektronikken. Døren er lukket – så kun forvisiterede patienter lukkes ind a h t smittefaren.

Risikopatienter:

Hvis du har feber over 38 og kraftig hoste og er ældre end 80 år, kendt med KOL eller astma, tidligere blodprop eller alvorlig hjertesygdom, sukkersyge, immunsuppirmeret/i kemo el lign., gravid i 2.-3. trimester, så kontakt læge, se øverst.

Vi skal stadig være obs på alvorlig sygdom, der ikke har noget med COVID at gøre, men vi skal undgå at gøre jer mere syge på samme tid. Så kontakt mig endelig ved bekymring om knuder eller ændringer i afføring m.v.

Hvis I har stress, angst, udslet eller andre ting, I ønsker at snakke med mig om, vil en videokonsultation evt kunne klare situationen stille og roligt. Mit mål er at være her for jer på bedst mulig måde uden, at I bliver mere syge og uden at jeg selv “vælter” pg.a. sygdom.

Pas fortsat godt på jer selv og på hinanden :-)

k. h. Sanne