Coronavirus – Covid 19

21/4-20: Pas på hænderne: Tørre grundigt og smøre med fed creme. Hav evt cremen (f.eks. locobase fedtcreme) også ved fjernsynet om aftenen. I dagtid bør børnene have solfaktor 30 på – allergivenlig. Når de vasker så meget hænder og får begyndende håndeksem (kontakt lægen mhp steroidcreme, gerne via videokonsultation), bliver huden mere følsom for solen.

 17/4-20: Samfundet åbner op. Husk inkubationstiden for covid er 2-12 dage. For feber og sygdom kontakt lægen mhp videre visitation. Vi skal STADIG ikke ses i den forbindelse.

Jeg har IKKE åben konsultation længere og tidsbestillingen er blokeret. Men for tider send en mail med oplysninger, benyt tlf.svareren eller benyt åben videokonsultation mellem kl 10-11 alle dage . For tid samme dag: læg besked før kl 7.30

Køreskolerne åbner op: kontakt mig for tid- jeg HAR ledige tider til kørekortattest – I skal være raske uden feber, husk foto og 350 kr helst via mobilepay : 22440776 eller kontant.

Skolerne : sørg for børnevaccinationerne – men ellers hvis feber >38 , hals, hoste – da kontakt mhp evt podning for covid.

HOLD AFSTAND fortsat- pas på risikopatienterne fortsat.

 

09-04-2020:

I forbindelse med åbning af samfundet, i første omgang skoler og institutioner, gøres opmærksom på inkubationstiden for covid-19 er 2-12 dage. Hvis man får feber over 38, hoste, halsonde, muskelømhed og evt tab af smagsans, kontakt venligst læge (egen læge eller 1813) for henvisning til podning for covid19.

Pneumokok vaccination: se fanen “gratis pneumokok vaccination ikke for alle” .

Nyhed: pr 27/3-20 tilbydes videokonsultation via den app, der hedder min læge (grøn) . Man vil ved anmodning, når videokonsultationer er åbne, komme i kø. Det er nyt så hav tålmodighed :-)

Videokonsultationer er åbne for kø mellem kl ca 10-11 (kan være dette bliver ændret hen ad vejen) mandag, tirsdag, torsdag og fredag. De indgår i stedet for åben konsultation. Man kan også bestille tid til en videokonsultation før eller senere på dagen.

 

 

09-04-2020 (rettet 17/4-20):  

Kontakt til lægen fremadrettet under langsom åbning af samfundet:

Jeg forventer fortsat problemer med risiko for covid 19 smitte. Så jeg har  IKKE længere åben konsultation, kun efter aftale. Men jeg vil kraftigt opfordre til at downloade den nye app: “min læge”, hvorigennem der er mulighed for videokonsultation (dels via tidsbestilling, dels åben mellem kl 10-11 undtagen onsdag). Det gælder fremadrettet om at undgå smittespredning i for hurtigt tempo. Erfaringsmæssigt kommer der kronisk syge og immunsvækkede hos lægen og disse bør ikke udsættes for unødig smitte. Jeg kan kontaktes på vanlig vis med besked til sms telefon, telefonsvarer besked og efter påske åbnes selvbetjeningen op igen. Tidsbestilling foregår dog med anmodning og begrundelse via mail eller anden kommunikation.

Men som udgangspunkt brug elektronikken. Døren er lukket – så kun forvisiterede patienter lukkes ind a h t smittefaren.

Risikopatienter:

Hvis du har feber over 38 og kraftig hoste og er ældre end 80 år, kendt med KOL eller astma, tidligere blodprop eller alvorlig hjertesygdom, sukkersyge, immunsuppirmeret/i kemo el lign., gravid i 2.-3. trimester, så kontakt læge, se øverst.

Vi skal stadig være obs på alvorlig sygdom, der ikke har noget med COVID at gøre, men vi skal undgå at gøre jer mere syge på samme tid. Så kontakt mig endelig ved bekymring om knuder eller ændringer i afføring m.v.

Hvis I har stress, angst, udslet eller andre ting, I ønsker at snakke med mig om, vil en videokonsultation evt kunne klare situationen stille og roligt. Mit mål er at være her for jer på bedst mulig måde uden, at I bliver mere syge og uden at jeg selv “vælter” pg.a. sygdom.

Pas fortsat godt på jer selv og på hinanden :-)

k. h. Sanne

_______________________________________________________________

 

Generelle retningslinier :

Hvad skal jeg gøre hvis jeg får symptomer? De typiske symptomer på COVID-19 er til at begynde med ondt i halsen, forkølelse, alment ubehag, muskelsmerter og evt. let tør hoste. Det ligner influenza og almindelige luftvejsinfektioner og kræver sjældent, at man har brug for behand-ling i sundhedsvæsenet. Stoppet næse eller løbenæse, uden andre symptomer er ikke typisk for COVID-19.

Du skal være særligt opmærksom på, om du får tiltagende hoste, feber og vejr-trækningsbesvær, som kan være tegn på mere alvorlig COVID-19.

Hvis du får symptomer, der kan tyde på COVID-19, også selvom det kun er lette

symptomer, skal du:

 Følge Sundhedsstyrelsens generelle råd.

Straks gå hjem og bliv hjemme, uanset om du er på arbejde eller andre steder.

Undgå tæt kontakt med andre. Få andre til at hjælpe dig med fx indkøb.

Holde afstand til personer i din husstand. Ophold jer i forskellige rum.

Gøre hyppigt rent på det toilet, bad og køkken, du bruger, og i de rum, som du deler med andre i husstanden. Hvis du kan, bør du selv gøre rent for at undgå smittespredning. Brug almindelige ren-gøringsmidler og vær særlig grundig på steder, som ofte berøres fx håndtag, el-kontakter, kaffemaskine eller tablet.

 Luft ud mindst 2 gange i døgnet i mindst 10 minutter.

Holde dig helt væk fra sårbare personer som ældre og kronisk syge.

Du anses for smittefri 48 timer efter symptomophør. Bliv hellere hjemme en dag for meget end en dag for lidt, hvis du er i tvivl.

Sundhedsstyrelsen brev af 20. marts 2020 til befolkningen om COVID-19